כל אישה צריכה לדעת איך לבחור את החזייה שמתאימה לה בדיוק. 1. חזייה חייבים? חזייה מסייעת לשמור על יציבה נכונה, מונעת כאבים בצוואר וחגורת-כתף, מעצבת את השדיים, מחמיאה לך ועוזרת לשדר בטחון. איך היא עושה זאת? משקל השדיים, כוח הכובד, יציבה לקויה ותפקודי היומיום מושכים אותנו קדימה ומטה. החזייה ומרכיביה - חגורת החזייה שמקיפה את בית החזה, הגביע (קאפ) והכתפיות - אוספים את השדיים, ממקמים אותם צמוד לבית החזה, מרימים אותם למעלה ומסייעים לשרירי הצוואר וחגורת הכתף לשאת את משקל השדיים. החזייה שומרת על גוו ארוך ומונעת לחצים על רצפת האגן. 2. איך בוחרים חזייה א. מה ייעודה? ליומיום, לספורט או למחשוף עמוק של שמלה לאירוע ב. בחרי חזייה עם לוק/מראה שמדבר אלייך, שאת אוהבת, שעושה לך טוב ושהגזרה אכן מתאימה לייעוד ולחזה שלך. כדאי להתייעץ עם המוכרת.
ג. במידות קאפ D+ מומלצת חזייה עם ברזלים שמספקת תמיכה גדולה יותר ושרצועת הכתף תהיה רחבה.
3. איך יודעים את מידת החזייה מידת החזייה נקבעת בשני ערכים:
א. היקף החזייה - מודדים את היקף בית החזה מתחת לרקמת השד במד-סנטימטר. כשאת קונה חזייה ודאי שאת סוגרת אותה בקרס הראשון בהמשך היא מתרחבת ותוכלי להתקדם.
ב. מידת הגביע/הקאפ - מיוצגת באותיות אנגלית בערך עולה ..A,B,C,D המשקפים את הנפח שמכיל הגביע/הקאפ. לשם כך מודדים את היקף החזה בס"מ בנקודה הגבוהה ביותר בו.
לחישוב מידת הקאפ: מחסירים בין ההיקף הגדול לקטן כלומר: התוצאה של המדידה בסעיף א' מינוס התוצאה של המדידה בסעיף ב'. נקבל מספר. כל 2.5-5 ס"מ זה בערך מידת קאפ אחת. הפרש של 10 ס"מ זה קאפ B. הפרש של 7 ס"מ עשוי להיות קאפ A או B. צריך להתנסות בשני הגדלים ולבחור בנוחה שביניהן. לדוגמה: מידת היקף חזייה 80 מידת היקף בנקודה גבוהה הוא 90 ההפרש= 10 ס"מ, מידת החזייה - 88B.
כשמידת היקף חזייה 91 ומידת היקף בנקודה גבוהה הוא 110 ההפרש = 19 ס"מ, מידת החזייה - 90D.
אנחנו לא סימטריים בגוף, נשים רבות עם שד אחד גדול יותר, אז כמו בנעליים נתחיל במידה הגדולה יותר, ומכיוון שיצרנים שונים יוצרים מידות שונות אז יש לבדוק התאמה אישית. 4. איך למקם את חזייה לובשים את החזייה. מתכופפים לפנים, מניעים ועוזרים לשדיים להתמקם בתוך הקאפ, במידת הצורך להיעזר בידיים. מזדקפים. הקאפ צריך לעטוף היטב ולהכיל את כל רקמת השד שלא יבצבץ. חגורת ההיקף ממוקמת במרחק מחצית הגובה שבין הכתף למותן. במבט מאחור החגורה פרוסה לרוחב הגב ואוספות את כל הרקמות בגוו. שני צדי החגורה ממוקמים בצדדים מתחת לבתי השחי. חלק קדמי ממוקם בחלק התחתון של עצם החזה ומרכז החגורה מפריד בין שד ימין לשמאל.
אורך רצועות הכתפיים מותאם לגובה בו החגורה מאחור נמצאת מתחת לשכמות, ולוודא שהרצועות לא גורמת ל"תעלות" בכתפיים ולא רופפות - הן פשוט יושבות בנוחות.
5. מבחנים להתאמת החזייה:
א. מרימים ידיים למעלה, בודקים שהחלק הקדמי נשאר צמוד לעצם החזה, שהרצועות לא לוחצות ולא רופפות. ב. קופצים, מוודאים שהכול אסוף גם בקפיצה. ג. לובשים חולצה פשוטה, ומוודאים שהחזייה אוספת, מרימה את השדיים ומחמיאה לגזרת גופך.
ד. ברזלים - פרט לנראות, האם הם מסייעים או לוחצים ומעיקים. ברזלים זה עניין של נוחות והעדפה.
ברזלים אינם מומלצים לבעלות עור עדין ורגיש.
6. איך שומרים על החזייה מומלץ לכבס ביד, היא תשמר יותר זמן. אפשר לכבס אותה בזמן מקלחת עם סבון הרחצה. 7. אורך חיי חזייה חזייה שלובשים 2-5 פעמים בשבוע מומלץ להחליף כל חצי שנה בממוצע. חזייה שנלבשת פחות מפעמיים בשבוע תחזיק כשנה.
8. חזייה בהריון ובהנקה
כשמתחילים הריון לא יודעים איך וכמה החזה יגדל, כל אישה שונה. הכלל הוא להיות קשובה לגופך, חזייה לוחצת מודיעה לך "הגיע הזמן להחליף". בתחילת ההיריון ועד שבוע 12 ברוב המקרים אפשר להמשיך ולהשתמש במה שלבשת עד עכשיו. במהלך ההיריון בית החזה גדל וכשהחזייה מתחילה ללחוץ מומלץ לקנות חדשה לפי הכללים. זה קורה בדרך כלל בטרימסטר השני (שבוע 13-28) כל אישה שונה. אם הגביע עדיין אוסף את השד ורק ההיקף לוחץ, ניתן לקנות קרסים להארכת ההיקף.
לקראת שבוע 30 צריך בדרך כלל שוב להחליף. הקשיבי לגופך. בשלב זה כבר ניתן לקנות חזייה עם קאפ נפתח, וחשוב שהחזייה תהיה מכותנה. עם ההנקה החזה הולך ומצטמצם, השינויים בכיוון הפוך: כשהחזייה רופפת בהיקף, הקאפ ריק יותר מומלץ להחליף לפי המידה באותו זמן.
Commenti